Felis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Felis
Wildkatze MGH.jpg
Kucing alas, Felis silvestris
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Carnivora
Famili: Felidae
Subfamili: Felinae
Génus: Felis
Linnaeus, 1758
Species
Felis range.png
Felis range

Felis (diwaca : fèlis) ya iku génus saka kucing ing kulawarga Felidae, kalebu kucing omah lan alasan. Spésièsé sumebar saka  Éropah, Asia, Kidul lan Tengah, uga Afrika; kucing dhomèstik wis dikenal ing saindhenging donya.

Anggota génus Felis kabèh kalebu golongané kucing cilik, kang kurang luwihé rupané saèmper karo kucing dhomèstik. Spésies paling cilik ya iku kucing pasir, dawané kurang saka 40 cm, déné paling gedhé kucing alas, kang dawané bisa tekan 94 cm. Kulawarga génus felis padha ngenggoni manéka habitat kang béda-béda, saka banarawa nganti ara-ara samun, lan umumé padha mangan tikus cilik, uga mangan manuk lan kéwan cilik liyané kang ana ing sakiwa tengené.

Risèt gènètis nuduhaké menawa génus Felis ngalami évolusi watara 8-10 yuta taun kepungkur, mbokmenawa ing wilayah Mèdhitèrania.[1]

Spésies[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Pecon-Slattery, J. and O'Brien, S.J. (1998). ""Patterns of Y and X chromosome DNA seéuence divergence during the Felidae radiation"". Genetics 148 (3): 1245–1255. PMC 1460026. PMID 9539439.
  2. ^ "Mammal Species of the World - Browse: bieti". www.departments.bucknell.edu. Dijupuk 2018-01-29.