Kabupatèn Seruyan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
{{{jeneng}}}
Lambang Kabupatèn Seruyan
Lambang Kabupatèn Seruyan
Moto: Gawi Hatantiring


Peta lokasi Kabupatèn Seruyan
Peta lokasi Kabupatèn Seruyan di Kalimantan Tengah
Koordinat: 0°47'14" — 3°34'5" LK lan 111°19'47" — 112°52'18" BW
Propinsi Kalimantan Tengah
Tanggal peresmian 2 Juli 2002
Pamaréntahan
 - DAU Rp.-
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0519
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web www.seruyankab.go.id

Kabupatèn Seruyan iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Kuala Pembuang (bagèan saka kacamatan Seruyan Hilir), kurang luwih 375 km saka Kutha Palangka Raya kutha krajan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwè sesanti "Gawi Hatantiring" (saka Basa Dayak Ngaju), kang artiné: "Nyambut gawé bebarengan".

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Seruyan dumunung ana ing sisih Kidul Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 16.404 km2, ing sajeroning koordinat 111°19'47"-112°52'18" Bujur wétan lan 0°47'14"-3°34'05" Lintang kidul.

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Kotawaringin Wétan ya iku:

ing sisih lor karo: Provinsi Kalimantan Kulon
ing sisih kidul karo: Segara Jawa
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Kotawaringin Kulon lan Lamandau
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Kotawaringin Wétan lan Katingan

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn iki nduwè 5 kacamatan, ya iku:

  1. Danau Sembuluh
  2. Hanau
  3. Seruyan Hilir
  4. Seruyan Hulu
  5. Seruyan Tengah

Padunung[besut | besut sumber]

Okèhé kang ndunungi miturut proyeksi kanggo taun 2007 ya iku 129.424 jiwa, kang ndunungi lanang akèhé 67.079 jiwa lang kang wadon cacahé 62.345 jiwa.

  • Kacamatan kang paling akèh kang ndunungi ya iku Seruyan Hilir, cacahé 36.634 jiwa.
  • Kacamatan kang paling sithik kang ndunungi ya iku Seruyan Hulu, cacahé 12.995 jiwa.
  • Kacamatan kang paling padhet kang ndunungi ya iku Hanau, kapadhetané 30,80 jiwa/km2.
  • Kacamatan kang paling arang kang ndunungi ya iku Seruyan Hulu, kapadhetané 2,74 jiwa/km2.

Refrensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]