Kutha Palangka Raya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Kutha krajan propinsi Kutha Palangka Raya iku kutha ing Propinsi Kalimantan Tengah, Indonésia, uga dadi kutha krajan propinsi. Kutha iki nduwè motto Isen Mulang (saka Basa Dayak Sangiang), sing artiné : Pantang Mundur.

Geografis[besut | besut sumber]

Kutha Palangka Raya dumunung ana ing tengah-tengah Propinsi Kalimantan Tengah. Kutha iki nduwèni jembar wewengkon 2.678,51 km2, ing sajroning koordinat 1°30' - 2°24' LK lan 113°30' - 114°04' BW.

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kutha Palangka Raya ya iku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Gunung Mas
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Pulang Pisau
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Katingan
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Gunung Mas

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kutha iki nduwè 5 kacamatan, ya iku :

  1. Bukit Batu
  2. Jekan Raya
  3. Pahandut
  4. Rakumpit
  5. Sebangau
  • Kacamatan sing paling ombo ya iku Rakumpit, jembaré 1.053,14 km2.
  • Kacamatan sing paling sempit ya iku Pahandut, jembaré 117,25 km2.

Padunung[besut | besut sumber]

Okèhé padunung sing kecathet kanggo taun 2007 ya iku 188.123 jiwa, padunung lanang okèhé 93.547 jiwa lang sing wedhok okèhé 94.57 jiwa.

  • Kacamatan sing paling akèh padunungé ya iku Jekan Raya, cacahé 96.324 jiwa.
  • Kacamatan sing paling sithik padunungé ya iku Rakumpit, cacahé 2.948 jiwa.
  • Kacamatan sing paling padhet padunungé ya iku Pahandut, kapadhetané 559,25 jiwa/km2.
  • Kacamatan sing paling arang padunungé ya iku Rakumpit, kapadhetané 2,80 jiwa/km2.

Refrensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]