Kabupatèn Pulang Pisau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Pulang Pisau
Lambang Kabupatèn Pulang Pisau

Lambang Kabupatèn Pulang Pisau
Peta Kabupatèn Pulang Pisau

Peta lokasi Kabupatèn Pulang Pisau
Koordinat : 1°32' - 3°28' LK lan 113°33' - 114°18' BW
Motto: Handep Hapakat
Provinsi Kalimantan Tengah
Kutha krajan
Jembar {{{luas}}}
Pedunung  
 · Cacahé {{{penduduk}}}
 · Kapadhetan {{{kepadatan}}} jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum UU Nomor 5 tahun 2002
Tanggal 10 April 2002
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0513
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.pulangpisaukab.go.id

Peta Kabupatèn Pulang Pisau

Kabupatèn Pulang Pisau iku kabupatèn ing Propinsi Kalimantan Tengah, Indonésia, pamekaran saka Kabupatèn Kapuas miturut UU Nomor 5 tahun 2002. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Pulang Pisau, adohé kutha krajan kabupatèn saka Kutha Palangka Raya (kutha krajan Propinsi Kalimantan Tengah) kurang luwih 98 km. Kabupatèn iki nduwè motto Handep Hapakat, sing artiné : manunggaling kabèh masyarakat.

Geografis[besut | besut sumber]

Kabupatèn Pulang Pisau dumunung ana ing tengah-tengah Propinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwèni jembar wewengkon 8.997 km2, ing sajroning koordinat 1°32' - 3°28' LK lan 113°33' - 114°18' BW.

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Pulang Pisau ya iku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Gunung Mas lan Kutha Palangka Raya
ing sisih kidul karo: Segara Jawa
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Katingan lan Kutha Palangka Raya
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Kapuas

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn iki nduwè 8 kacamatan, ya iku :

  1. Banama Tingang
  2. Jabiren Raya
  3. Kahayan Hilir
  4. Kahayan Kuala
  5. Kahayan Tengah
  6. Maliku
  7. Pandih Batu
  8. Sebangau Kuala
  • Kacamatan sing paling ombo ya iku Kacamatan Sebangau Kuala, jembaré 3.801 km2.
  • Kacamatan sing paling sempit ya iku Kacamatan Kahayan Hilir, jembaré 360 km2.

Padunung[besut | besut sumber]

Okèhé padunung miturut proyeksi kanggo taun 2007 ya iku 119.834 jiwa, padunung lanang okèhé 61.325 jiwa lan sing wedhok okèhé 58.509 jiwa.

  • Kacamatan sing paling okèh padunungé ya iku Kacamatan Kahayan Hilir, okèhé 23.965 jiwa.
  • Kacamatan sing paling sithik padunungé ya iku Kacamatan Kahayan Tengah, okèhé 7.158 jiwa.
  • Kacamatan sing paling padhet padunungé ya iku Kacamatan Kahayan Hilir, padheté 64,8 jiwa/km2.
  • Kacamatan sing paling arang padunungé ya iku Kacamatan Sebangau Kuala, padheté 2,4 jiwa/km2.

Refrensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]