Kabupatèn Barito Wétan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
{{{jeneng}}}
Lambang Kabupatèn Barito Wétan
Lambang Kabupatèn Barito Wétan
Moto: Menjadi Jaya Selamanya


Peta lokasi Kabupatèn Barito Wétan
Peta lokasi Kabupatèn Barito Wétan di Kalimantan Tengah
Koordinat:
Propinsi Kalimantan Tengah
Pamaréntahan
 - DAU Rp.-
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
Pembagian administratif
Simbol khas daerah

Kabupatèn Barito Wétan iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Tamiyang Layang, kabupatèn iki nduwè sesanti Menjadi Jaya Selamanya.

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Barito Wétan dumunung ana ing sisih Wétan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 8.830,00 km2, ing sajeroning koordinat 1°2' — 2°5' Lintang kidul lan 114° — 115° Bujur wétan.

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Barito Wétan ya iku:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Barito Kidul
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Barito Kidul
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Barito Kidul
ing sisih wétan karo: Provinsi Kalimantan Kidul

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn iki nduwè 9 kacamatan, ya iku:

  1. Awang
  2. Bawana Lima
  3. Dusun Tengah
  4. Dusun Wétan
  5. Patangkep Tutui
  6. Paku
  7. Pematang Karau
  8. Raren Batuah
  9. Karusen Janang

Padunung[besut | besut sumber]

Okèhé sing ndunungi miturut proyeksi kanggo taun 2006 ya iku 85,155 jiwa, sing ndunungi lanang okèhé 43,089 jiwa lan sing wedhok okèhé 42,066 jiwa.

Refrensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]