Kabupatèn Kotawaringin Wétan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
{{{jeneng}}}
Lambang Kabupatèn Kotawaringin Wétan
Lambang Kabupatèn Kotawaringin Wétan
Moto: Habaring Hurung


Gambar:Lokasi Kalimantan Tengah Kabupatèn Kotawaringin Timur.svg
Peta lokasi Kabupatèn Kotawaringin Wétan di Kalimantan Tengah
Koordinat: 112°7'24"-113°4'22" BW dan 1°11'50"-3°18'51" LK
Propinsi Kalimantan Tengah
Tanggal peresmian 8 April 2003
Pamaréntahan
 - DAU Rp.-
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0531
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web www.kotimkab.go.id

Kabupatèn Kotawaringin Wétan iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Sampit, kurang luwih 227 km saka Kutha Palangka Raya kutha krajan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwè sesanti Habaring Hurung (saka Basa Dayak), sing artiné: Gotong Royong.

Géografi[besut | besut sumber]

Kabupatèn Murung Raya dumunung ana ing sisih Tengah-Kidul Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki duwé jembar wewengkon 16.496 km2, ing sajeroning koordinat 112°7'24"-113°4'22" Bujur wétan lan 1°11'50"-3°18'51" Lintang kidul.

Wewengkon[besut | besut sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Kotawaringin Wétan ya iku:

ing sisih lor karo: Kabupatèn Katingan
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Seruyan lan Segara Jawa
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Seruyan
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Katingan

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn iki nduwè 15 kacamatan, ya iku:

  1. Antang Kalang
  2. Baamang
  3. Bukit Santuei
  4. Cempaga
  5. Cempaga Hulu
  6. Kota Besi
  7. Mentawa Baru
  8. Mentaya Hilir Kidul
  9. Mentaya Hilir Lor
  10. Mentaya Hulu
  11. Parenggean
  12. Pulau Hanaut
  13. Seranau
  14. Telawang
  15. Lempongan Sampit

Padunung[besut | besut sumber]

Okèhé sing ndunungi miturut proyeksi BPS Provinsi Kalteng kanggo taun 2008 ya iku 324.863 jiwa, sing ndunungi lanang okèhé 170.389 jiwa lang sing wedhok okèhé 154.474 jiwa.

Refrensi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]