Taman Nasional Lempongan Cenderawasih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lempongan Cenderawasih National Park
IUCN kategori II (taman nasional)
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 464: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Papua Locator Topography.png" nor "Template:Location map Papua Locator Topography.png" exists.
Pernah West Papua, Indonésia
Kutha cedhak dhéwé Manokwari
Laladan 14,535 km²
Dikukuhaké 2002
Bebadan pamaréntahan Ministry of Forestry

Taman Nasional Lempongan Cendrawasih iku taman nasional ing Papua Kulon, Indonésia. Taman nasional iki duwé ékosistem kang awujud terumbu karang, pasisir, mangrove lan alas tropika daratan, pulo ing Papua/Irian Jaya.[1] Ambane kurang luwih 1.453.500 ha.[2]

Taman Nasional Lempongan Cendrawasih iku taman nasional panggone akèh awujud laut kang paling amba ing Indonésia, kang kawujud saka pasisir (0,9%), pulo (3,8%), terumbu karang (5,5%), lan laut (89,8[1]

Taman Nasional Lempongan Cendrawasih akèh rupa-rupa iwak. Kurang luwih ana 209 warna iwak, kaya ta butterflyfish, angelfish, damselfish, parrotfish, rabbitfish, lan anemonefish.[1]

Ana uga warna-warna moluska, kaya ta keong cowries (Cypraea spp.), keong strombidae (Lambis spp.), keong kerucut (Conus spp.), triton terompet (Charonia tritonis), lan kima raksasa (Tridacna gigas).[1]

Ana papat warna penyu kang urip ing taman nasional iki, ya iku penyu sisik (Eretmochelys imbricata), penyu ijo (Chelonia mydas), penyu lekang (Lepidochelys olivaceae), lan penyu belimbing (Dermochelys coriacea). Ana uga Duyung (Dugong dugon), paus biru (Balaenoptera musculus), ketam kelapa (Birgus latro), lumba-lumba, lan hiu.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e www.dephut.go.id(diundhuh tanggal 23 Agustus 2011)
  2. ^ www.trackpacking.com(diundhuh tanggal 23 Agustus 2011)