Taman Nasional Lempongan Cenderawasih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lempongan Cenderawasih National Park
IUCN Category II (Taman Nasional)
Papua Locator Topography.png
Lokasi West Papua, Indonésia
Kutha paling cedhak Manokwari
Koordinat 2°30′S 134°38′E / 2.500°S 134.633°E / -2.500; 134.633Koordhinat: 2°30′S 134°38′E / 2.500°S 134.633°E / -2.500; 134.633{{#coordinates:}}: ora bisa luwih saka siji tag utama per kaca
Jembar 14,535 km²
Madeg 2002
Badan sing nglola Ministry of Forestry

Taman Nasional Lempongan Cendrawasih iku taman nasional ing Papua Kulon, Indonésia. Taman nasional iki nduwèni ekosistem kang awujud terumbu karang, pasisir, mangrove lan alas tropika daratan, pulo ing Papua/Irian Jaya.[1] Ambane kurang luwih 1.453.500 ha.[2]

Taman Nasional Lempongan Cendrawasih iku taman nasional panggone akèh awujud laut kang paling amba ing Indonésia, kang kawujud saka pasisir (0,9%), pulo (3,8%), terumbu karang (5,5%), lan laut (89,8[1]

Taman Nasional Lempongan Cendrawasih akèh rupa-rupa iwak. Kurang luwih ana 209 werna iwak, kayata butterflyfish, angelfish, damselfish, parrotfish, rabbitfish, lan anemonefish.[1]

Ana uga werna-werna moluska, kayata keong cowries (Cypraea spp.), keong strombidae (Lambis spp.), keong kerucut (Conus spp.), triton terompet (Charonia tritonis), lan kima raksasa (Tridacna gigas).[1]

Ana papat werna penyu kang urip ing taman nasional iki, ya iku penyu sisik (Eretmochelys imbricata), penyu ijo (Chelonia mydas), penyu lekang (Lepidochelys olivaceae), lan penyu belimbing (Dermochelys coriacea). Ana uga Duyung (Dugong dugon), paus biru (Balaenoptera musculus), ketam kelapa (Birgus latro), lumba-lumba, lan hiu.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (id)www.dephut.go.id(diundhuh tanggal 23 Agustus 2011)
  2. ^ (id)www.trackpacking.com(diundhuh tanggal 23 Agustus 2011)

Cithakan:Taman nasional di Indonésia