Lumba-lumba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Lumba-lumba
Kalamangsa: Miocene awal-Saiki
Dauphin australie.jpg
Lumba-lumba Australia
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Cetacea
Subordho: Odontoceti
Famili: Delphinidae lan Platanistoidea
Gray, 1821
Genus

Pirsani artikel ing ngisor.

Lumba-lumba iku mamalia laut kang cerdas banget. Saliyané iku sistem alamiah kang nglengkapi awake uga komplès banget. Saéngga akèh tèknologi kang inspirasiné saka lumba-lumba. Salah siji contoné ya iku kulit lumba-lumba kang bisa nyilikaké gèsèkan karo banyu, saéngga sithik banget rerendhet lumba-lumba anggoné mbluru ing banyu. Perkara iki kang dipigunaaké para perenang kanggo ngrancang klambi renang kang mèmper kulit lumba-lumba.

Taksonomi[besut | besut sumber]

Enem kéwan ing famili Delphinidae lumrahé karan "paus". Kéwan iki sok karan "blackfish" (iwak ireng):

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]