Pesut

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pesut
200px
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mamalia
ordo: Cetacea
kulawarga: Delphinidae
Genus: Orcaella
Species: O. brevirostris
Jeneng binomial
Orcaella brevirostris
Gray, 1866

Pesut utawa Orcaella brevirostris, lan uga kerep diarani Irrawaddy dolphin , kuwi sawijining kéwan sajinis mamalia. Senajan kagolong mamalia banyu kayadéné iwak lumba-lumba lan iwak paus, pesut kuwi béda amarga uripé ana ing kali. Jaman biyèn pesut akèh tinemu ing Pulo Kalimantan, nanging saiki wis klebu langka lan dilindhungi déning Undhang-undhang. Ing Pulo Kalimantan pesut bisa ditemokaké ing Kali Mahakam, mula banjur diarani Pesut Mahakam. Sawijining studi kang diayahi déning salah sawijining Yayasan Konsèrvasi mratélakaké yèn cacahing pesut ig Kali Mahakam wis kari sethithik yakuwi watara 70-an.[1]. Studi kuwi nyimpulaké anané acaman tumrap palestarèn pesut, antara liya: pandhangkalan kali, limbah batubara, miyasa iwak kanthi cara kang ilegal kaya nyetrum utawa nganggo racun, lan anané buron kèwan kanggo dipiara.[2].


Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Pesut Mahakam Conservation Program 2005
  2. ^ Pesut Mahakam Conservation Program 2006

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pesut&oldid=813526"