Taman Nasional Way Kambas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Taman Nasional Way Kambas

Taman Nasional Way Kambas inggih punika taman nasional kannge nglindungi gajah ingkang dumunung wonten ing tlatah Lampung, ing kacamatan labuhan ratu, lampung timur, Indonésia. Kajaba ing 'Way Kambas, sekolah gajah ugi saged pinanggih wonten ing Minas, Riau. Gajah sumatera (Elephas maximus sumatranus) ingkang gesang ing kawasan punika kantun sakedhik cacahipun. Taman Nasional Way Kambas jumeneng nalika taun 1985, minangka sekolah gajah kang angka pisan wonten ing Indonésia. Namanipun rumiyin" Pusat Latihan Gajah (PLG)" nanging dèrèng dangu, éwah dados "Pusat Konservasi Gajah (PKG)" ingkang gadhah ancas saged dados "pusat konservasi gajah dalam penjinakan, pelatihan, perkembangbiakan dan konservasi". Dumugi sapunika PKG punika sampun nggladhi antawisipun 300 gajah ingkang sampun kasebar wonten ing Indonésia. Wonten ing Way Kambas ugi wonten "International Rhino Foundation" ingkang tugasipun njagi warak supados boten cures.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1](dipunundhuh tanggal 30 September 2012)