Taman Nasional Ujung Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sana Warisan Donya UNESCO
Taman Nasional Ujung Kulon
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Ujung Kulon
JinisAlam
Wewatonvii, ix
Rujukan608
Tlatah UNESCOAsia-Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti1991 (Sési 15)

Taman Nasional Ujung Kulon iku dunungé ana ing pucuk kulon Pulo Jawa, Indonésia. Sajeroning taman iki kalebu pulo vulkanik Krakatau lan pulo liyané kaya ta Pulo Handeuleum lan Pulo Peucang. Taman iki nglimputi wewengkon kang jembaré 1.206 km² (443 km² segara), akèh-akèhé wujud ujung kang wewatesan Samudra Hindia.

Taman iki taman nasional kapisan ing Indonésia lan diakoni UNESCO minangka Situs Warisan Donya nalika taun 1991 amarga akèh dhéwé tilasing alas udan tropis ing Pulo Jawa. Samono uga, taman iki dadi salah siji saka rong papan konsèrvasi kanggo kéwan warak jawa (Rhinoceros sondaicus) kang mèh cures. Gunggungé kéwan iki diwatara mung kari 50 nganti 60 ing Ujung Kulon, déné cacahé kang luwih sithik, mbokmanawa kari 10 utawa kurang, ana ing Taman Nasional Cat Tien, Viètnam. Kawitané, palemahan utama Ujung Kulon wujud sawah tetanèn kang pundhes déning jeblugan Gunung Krakatau dhèk taun 1883 banjur malih dadi alas.

Idin mlebu tlatah iki bisa dijupuk menyang Kantor Punjer Taman Nasional ing kutha Labuan utawa Tamanjaya. Papan panginepan ana ing Pulo Handeuleum lan Pulo Peucang.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]