Taman Nasional Ujung Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taman Nasional Ujung Kulon
Ujung Kulon
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Indonésia Edit this on Wikidata
Paugeran vii, ix[1]
Rujukan 608
Koordhinat 6°45′00″S 105°20′00″E / 6.75°S 105.33333°E / -6.75; 105.33333
Prasasti 1991 (Sèsi 15)
Situs jaringan ujungkulon.org

Taman Nasional Ujung Kulon iku dunungé ana ing pucuk kulon Pulo Jawa, Indonésia. Sajeroning taman iki kalebu pulo vulkanik Krakatau lan pulo liyané kaya ta Pulo Handeuleum lan Pulo Peucang. Taman iki nglimputi wewengkon sing jembaré 1.206 km² (443 km² segara), akèh-akèhé arupa ujung sing wewatesan Samudra Hindia.

Taman iki taman nasional kapisan ing Indonésia lan diakoni UNESCO minangka Situs Warisan Donya nalika taun 1991 amarga akèh dhéwé tilasing alas udan tropis ing Pulo Jawa. Samono uga, taman iki dadi salah siji saka rong papan konsèrvasi kanggo kéwan warak jawa (Rhinoceros sondaicus) sing mèh cures. Gunggungé kéwan iki diwatara mung kari 50 nganti 60 ing Ujung Kulon, déné cacahé sing luwih sithik, mbokmanawa kari 10 utawa kurang, ana ing Taman Nasional Cat Tien, Viètnam. Kawitané, palemahan utama Ujung Kulon arupa sawah tetanèn sing pundhes déning jeblugan Gunung Krakatau dhèk taun 1883 banjur malih dadi alas.

Idin mlebu tlatah iki bisa dijupuk menyang Kantor Punjer Taman Nasional ing kutha Labuan utawa Tamanjaya. Papan panginepan ana ing Pulo Handeuleum lan Pulo Peucang.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]


  1. ^ http://whc.unesco.org/en/list/608.