Taman Nasional Sebangau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sabangau National Park
IUCN kategori II (taman nasional)
Sabangau River.jpg
Sabangau River and surrounding peat swamp forests
Pernah Central Kalimantan, Indonesia

Taman Nasional Sebangau iku salah siji taman nasional kang ana ing pulo Kalimantan, provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Panggone ana ing antarané kali Sebangau lan kali Katingan. Mirturut panggone, taman nasional iki kalebu ing Kabupatèn Katingan, Kabupatèn Pulang Pisau lan Kutha Palangka Raya ing provinsi Kalimantan Tengah.

Taman nasional iki diresmekake dhedhasar Dudutan Menteri Kehutanan Nomor: 423/Menhut-II/2004 tanggal 19 Oktober 2004.

Taman nasioan iki ambané kurang luwih 568.700 hektar.[1] Ana warna-warna tanduran ing taman nasional iki, kurang luwih ana 106 cacahé tanduran. Kéwan kang ana ing taman nasional iki uga warna-warna. Ana 35 warna mamalia, lan 116 warna manuk kang ana ing Kalimantan.[1][2]

Ana uga kéwan liya, kaya ta bekantan, lutung, lan kethèk. Taman nasional iki dadi papan uripé orangutan. Kurang luwih ana 6.910 orangutan nalika taun 2003. Populasi ungko (Agile Gibbon; basa Inggris) akèh urip ing taman nasional iki, nanging akèh kang diburu.

Cthetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b palangkarayatourism.com(diundhuh tanggal 9 Agustus 2011)
  2. ^ www.rotanindonesia.org(diundhuh tanggal 9 Agustus 2011)