Taman Nasional Berbak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taman Nasional Berbak
IUCN kategori II (taman nasional)
Masalah Lua ing Modul:Location_map larik 442: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Sumatra Locator Topography.png" nor "Template:Location map Sumatra Locator Topography.png" exists.
Pernah Sumatra, Indonesia
Kutha cedhak dhéwé Jambi
Laladan 1,627 km²
Dikukuhaké 1992
Bebadan pamaréntahan Ministry of Forestry

Taman Nasional Berbak iku salah siji taman nasional kang ana ing Sumatra, Indonésia. Taman nasional iki dadi papan konservasi alas rawa gedhé dhéwé ing Asia Kidul-wétan.[1] Taman nasional iki arupa gabungan antarané alas rawa gambut lan alas rawa banyu tawar kang ana ing pasisir wétan Sumatra.[2]

Tetanduran kang ana ing taman nasional iki kaya ta meranti (Shorea sp.), lan werna-werna palem. Ing Taman Nasional Berbak akèh tanduran palem kang kanggo pajangan paling akèh ing Indonésia. Werna-werna palem kang langka ing antarané kang awujud godhong payung (Johanesteijmannia altifrons), Lepidonia kingii (Lorantaceae), wujudé kembange gedhé wernane abang utawa wungu.[1][2]

Ana atusan nganti ewon manuk pindhahan kang bisa dideleng ing Taman nasional iki.[1][2]

Supaya bisa mlebu ing taman nasional iki, yèn lewat sisih kulon kudu nglewati kali Air Hitam Dalam. Diarani kali Air Hitam Dalam amarga werna banyune ireng kaya kopi, lan nalika banyu segara surut rusuhane kéwan lan godhong-godhongan saka alas bakau digawa menyang kali Batanghari banjur tekan segara. Kali Air Hitam Dalam iku habitate Macan Loreng Sumatra.[3]

Taman Nasional Berbak ora mung dijaga déning pamaréntahan nasional, nanging uga tekan internasional, ya iku digunakaké dadi Papan Teles Internasional (Lahan Basah Internasional) ing konvensi RAMSAR.[3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c www.dephut.go.id TN Berbak (diundhuh tanggal 29 Agustus 2011)
  2. ^ a b c www.tourismjambi.com(diundhuh tanggal 29 Agustus 2011)
  3. ^ a b www.dephut.go.id (diundhuh tanggal 29 Agustus 2011)