Taman Nasional Berbak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taman Nasional Berbak
IUCN Category II (National Park)
Map showing the location of Taman Nasional Berbak
Location in Sumatra
Mapan ing Sumatra, Indonesia
Kutha paling cedhak Jambi
Koordinat 1°23′S 104°20′E / 1.383°S 104.333°E / -1.383; 104.333Koordhinat: 1°23′S 104°20′E / 1.383°S 104.333°E / -1.383; 104.333
Ambane 1,627 km²
Established 1992
Ministry of Forestry

Taman Nasional Berbak iku salah siji taman nasional kang ana ing Sumatra, Indonésia. Taman nasional iki dadi papan konservasi alas rawa paling gedhé ing Asia Kidul-wétan.[1] Taman nasional iki arupa gabungan antarane alas rawa gambut lan alas rawa banyu tawar kang ana ing pesisir wetan Sumatra.[2]

Tetanduran kang ana ing taman nasional iki kayata meranti (Shorea sp.), lan werna-werna palem. Ing Taman Nasional Berbak akèh tanduran palem kang digunakake kanggo pajangan paling akèh ing Indonésia. Werna-werna palem kang langka ing antarane kang awujud godhong payung (Johanesteijmannia altifrons), Lepidonia kingii (Lorantaceae), wujude kembange gedhé wernane abang utawa wungu.[1][2]

Ana atusan nganti ewon manuk pindhahan kang isa dideleng ing Taman nasional iki.[1][2]

Supaya bisa mlebu ing taman nasional iki, yèn lewat sisih kulon kudu nglewati kali Air Hitam Dalam. Diarani kali Air Hitam Dalam amarga werna banyune ireng kaya kopi, lan nalika banyu segara surut rusuhane kéwan lan godhong-godhongan saka alas bakau digawa menyang kali Batanghari banjur tekan segara. Kali Air Hitam Dalam iku habitate Macan Loreng Sumatra.[3]

Taman Nasional Berbak ora mung dijaga déning pamaréntahan nasional, nanging uga tekan internasional, ya iku digunakake dadi Papan Teles Internasional (Lahan Basah Internasional) ing konvensi RAMSAR.[3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (id)www.dephut.go.id TN Berbak (diundhuh tanggal 29 Agustus 2011)
  2. ^ a b c (id)www.tourismjambi.com(diundhuh tanggal 29 Agustus 2011)
  3. ^ a b (id)www.dephut.go.id (diundhuh tanggal 29 Agustus 2011)