Taman Nasional Lorentz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lorentz National Park
Taman Nasional Lorentz
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Indonésia Edit this on Wikidata
Paugeran viii, ix, x[1]
Rujukan 955
Koordhinat 4°45′00″S 137°50′00″E / 4.75°S 137.83333°E / -4.75; 137.83333
Prasasti 1999 (Sèsi 23rd)
Lorentz National Park
IUCN kategori II (taman nasional)
Puncakjaya.jpg
Pernah Papua Province, Indonésia
Laladan 25,056 km²
Dikukuhaké 1997

Taman Nasional Lorentz iku sawijining taman nasional kang dumunung ing Provinsi Papua, Indonésia, sadurungé dienal minangka Irian Jaya, utawa Irian Barat. Kanthi jembar wewengkon 25,056 km² (9,674 mi²), taman iki minangka taman nasional kang paling gedhé ing Asia Kidul-wétan. Ing taun 1999 Lorentz diumumaké minangka sawijining Situs Warisan Donya déning UNESCO.

Minangka sawiji conto kang pinunjul bab karagaman hayati saka New Guinea, Lorentz dadi salah siji Taman Nasional kang paling akèh ragam ekologiné, ing donya. Taman iki minangka siji-sijiné konsèrvasi alam ing region Asia Pasifik kang ngandhut rangkéan ekosistem kang pepak, wiwit saka tlatah segara, alas bakau, alas pasang-surut lan rawa banyu tawa, alas udan dhataran cendhèk lan gunung, tlatah ekosistem pagunungan, lan lèlèhan ès (glacier) katulistiwa. Ing elevasi 4884 meter, Puncak Jaya (sadurungé dikenal minangka Carstensz Pyramid) iku pucuk gunung kang paling dhuwur antara Himalaya lan Andes.

Wacan terusan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Situs Warisan Donya ing Indonésia

  1. ^ http://whc.unesco.org/en/list/955.