Taman Nasional Lorentz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sana Warisan Donya UNESCO
Lorentz National Park
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Jinis Natural
Wewaton viii, ix, x
Rujukan 955
Tlatah UNESCO Asia-Pacific
Sujarah prasasti
Prasasti 1999 (Sési 23rd)
Lorentz National Park
IUCN Category II (National Park)
Puncakjaya.jpg

Error: no map specified when using {{Infobox map}}

[[file:Lua error nèng Modul:Location_map larik 417: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/image" nor "Template:Location map image" exists.|284px|Map showing the location of Lorentz National Park]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Cacad wedharan: Operator < ora dikarepaké.%; left: Cacad wedharan: Operator < ora dikarepaké.%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Mapan ing Papua Province, Indonésia
Ambane 25,056 km²
Established 1997

Taman Nasional Lorentz iku sawijining taman nasional kang dumunung ing Provinsi Papua, Indonésia, sadurungé dienal minangka Irian Jaya, utawa Irian Barat. Kanthi jembar wewengkon 25,056 km² (9,674 mi²), taman iki minangka taman nasional kang paling gedhé ing Asia Kidul-wétan. Ing taun 1999 Lorentz diumumaké minangka sawijining Situs Warisan Donya déning UNESCO.

Minangka sawiji conto kang pinunjul bab karagaman hayati saka New Guinea, Lorentz dadi salah siji Taman Nasional kang paling akèh ragam ekologiné, ing donya. Taman iki minangka siji-sijiné konsèrvasi alam ing region Asia Pasifik kang ngandhut rangkéan ekosistem kang pepak, wiwit saka tlatah segara, alas bakau, alas pasang-surut lan rawa banyu tawa, alas udan dhataran cendhèk lan gunung, tlatah ekosistem pagunungan, lan lèlèhan ès (glacier) katulistiwa. Ing elevasi 4884 meter, Puncak Jaya (sadurungé dikenal minangka Carstensz Pyramid) iku pucuk gunung kang paling dhuwur antara Himalaya lan Andes.

Wacan terusan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Situs Warisan Donya ing Indonésia