Taman Nasional Kelimutu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taman Nasional Kelimutu
IUCN Category II (Taman Nasional)
Lokasi Flores, Nusa Tenggara Timur, Indonésia
Koordinat 8°44′31″S 121°50′41″E / 8.74194°S 121.84472°E / -8.74194; 121.84472Koordhinat: 8°44′31″S 121°50′41″E / 8.74194°S 121.84472°E / -8.74194; 121.84472{{#coordinates:}}: ora bisa luwih saka siji tag utama per kaca
Jembar 50 km²
Madeg 1992
Kelimutu 2008-08-08.jpg

Taman Nasional Kelimutu mapan ing Flores, Indonésia. Taman nasional iki kabentuk saka bukit lan gunung-gunung, salah sijine Gunung Kelibara (1.731 m) kang dadi pucuk sing paling dhuwur. Ing Gunung Kelimutu, ana danau Danau telung werna kang uga dadi panggonansaka Taman Nasional Kelimutu. Ing Taman Nasional Kelimutu, ana arboretum, alas cilik kang ambanes 4,5 hektar kang isine maneka werna flora ing papan kasebut. Ing kana ana 78 wena wit-witan kang dikelompokake ing 36 suku. Ana wit-witan kang dadi endemik Kelimutu kayata uta onga (Begonia kelimutuensis), turuwara (Rhododendron renschianum), lan arngoni (Vaccinium varingiaefolium). Argoni kang nduwèni kembang cilik putih lan malih dadi ireng nalika mateng, dianggep dadi panganan para dewa.[1]

Flora[besut | besut sumber]

Werna-werna tanduran kang ana ing Taman Nasional Kelimutu kayata, kayu mata (Albizia montana), kebu (Homalanthus giganteus), tokotaka (Putranjiva roxburghii), uwi rora (Ardisia humilis), longgo baja (Drypetes subcubica), toko keo (Cyrtandra sp.), kayu deo (Trema cannabina), lan kelo (Ficus villosa).[2]

Faona[besut | besut sumber]

Taman Nasional Kelimutu iku habitate 19 werna manuk kang bakal punah, kayat punai Flores (Treron floris), manuk beluk wallacea (Otus silvicola), sikatan rimba-ayun (Rhinomyias oscillans), kancilan Flores (Pachycephala nudigula), sepah kerdil (Pericrocotus lansbergei), tesia Timor (Tesia everetti), opior jambul (Lophozosterops dohertyi), opior paruh tebal (Heleia crassirostris), cabai emas (Dicaeum annae), kehicap Flores (Monarcha sacerdotum), manuk madu matari (Nectarinia solaris), lan garudha Flores (Spizaetus floris).[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Samuel Oktora, Khairul Anwar (4 September 2010). "Kelimutu, Dijaga Kicau Burung Arwah". Kompas. pp. 1, 15. 
  2. ^ a b (id)www.dephut.go.id(diundhuh tanggal 1 Agustus 2011)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Taman nasional di Indonésia