Taman Nasional Cat Tien

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Taman Nasional Cat Tien (basa Vietnam: Vườn quốc gia Cát Tiên) iku taman nasional wigati sing bisa tinemu ing Vietnam kidul, kurang luwih 150 km sisih lor saka kutha Ho Chi Minh. Taman Nasional iki ngreksa salah siji tlatah gedhé dhéwé alas udan tropis dhataran ngisor sing kasisa ing Vietnam.

Taman Nasional Cat Tien direksa taun 1978 minangka rong séktor, Nam Cat Tien lan Tay Cat Tien. Séktor liyané, Cat Loc, digunaaké kanggo warak jawa taun 1992 sawisé panemon populasi warak jawa, kedadèan sing nggawa taman iki ing mataning donya. Telung tlatah iku digabung dadi saktaman taun 1998.

Taman iki sengsara suwéné perang Vietnam, amarga panyebaran pestisida kaya defolian Agen Oranye.

Réferénsi[besut | besut sumber]

Protecting mammal diversity: opportunities and constraints for pragmatic conservation management in Cat Tien National Park, Vietnam, Oryx, 38, Polet & Ling, (2004) [1]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

11°20′50″N 107°09′05″E / 11.34722°N 107.15139°E / 11.34722; 107.15139