Pulo Rinca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pulo Rinca
Géografi
Pulo Rinca
280px
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Indonésia Edit this on Wikidata
Laladan 198 km2 (2.13×109 sq ft)
Paugeran vii, ix
Rujukan 609
Koordhinat 8°44′33″S 119°42′03″E / 8.7425°S 119.70083333333°E / -8.7425; 119.70083333333
Prasasti 1991 (Sèsi ke-15)

Rinca ya iku wangun pulo kang dumunung ana ing kapuloan Nusa Tenggara. Pulo Rinca, Pulo Komodo lan Pulo Padar ya iku kagolong dadi salah sijiné kawasan Taman Nasional Komodo kang dikelola déning Pamaréntah Pusat. Pulo Rinca bdumunung ana ing sisih kuon Pulo Flores, uga dipisahake déning Selat Mola.

Pilo kang arupa péranganing Situs Warisan Donya UNESCO, amarga dadi salah sijiné kawasan Taman Nasional Komodo bebarengan déning Pulo Komodo, Pulo Padar lan Gili Motang.

Titik paling dhuwur ing pulo iki ana ing Gunung Ora, 670 m dpl.

Pulo kang dipanggoni déning aneka rupa jinis kéwan kaya ta komodo, babi alas, kebo lan manuk. Pulo Rinca bisa ddi dolani kanthi piranti prau cilik saka Labuan Bajo ing Flores Kulon.

Sacara administratif, pulo iki kagolong ing wewengkon Kacamatan Komodo, Kabupatèn Manggarai Kulon, Provinsi Nusa Tenggara Wétan, Indonésia.