Pulo Rinca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pulo Rinca
Géografi
Sana Warisan Donya UNESCO
Pulo Rinca
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
280px
JinisAlam
Wewatonvii, ix
Rujukan609
Tlatah UNESCOAsia Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti1991 (Sési ke-15)

Rinca ya iku wangun pulo kang dumunung ana ing kapuloan Nusa Tenggara. Pulo Rinca, Pulo Komodo lan Pulo Padar ya iku kagolong dadi salah sijiné kawasan Taman Nasional Komodo kang dikelola déning Pamaréntah Pusat. Pulo Rinca bdumunung ana ing sisih kuon Pulo Flores, uga dipisahake déning Selat Mola.

Pilo kang wujud péranganing Situs Warisan Donya UNESCO, amarga dadi salah sijiné kawasan Taman Nasional Komodo bebarengan déning Pulo Komodo, Pulo Padar lan Gili Motang.

Titik paling dhuwur ing pulo iki ana ing Gunung Ora, 670 m dpl.

Pulo kang dipanggoni déning aneka rupa jinis kéwan kaya ta komodo, babi alas, kebo lan manuk. Pulo Rinca bisa ddi dolani kanthi piranti prau cilik saka Labuan Bajo ing Flores Kulon.

Sacara administratif, pulo iki kagolong ing wewengkon Kacamatan Komodo, Kabupatèn Manggarai Kulon, Provinsi Nusa Tenggara Wétan, Indonésia.