Pulo Rinca

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Pulo Rinca
Geografi
Negara
Pulo Rinca*
Situs Warisan Donya UNESCO

280px
Nagara Flag of Indonésia Indonésia
Jinis Alam
Wewaton vii, ix
Rujukan 609
Wewengkon Asia Pasifik
Sajarah didaftaraké
Didaftar resmi 1991  (Sèsi ke-15)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Rinca ya iku wangun pulo kang dumunung ana ing kapuloan Nusa Tenggara. Pulo Rinca, Pulo Komodo lan Pulo Padar ya iku kagolong dadi salah sijiné kawasan Taman Nasional Komodo kang dikelola déning Pamaréntah Pusat. Pulo Rinca bdumunung ana ing sisih kuon Pulo Flores, uga dipisahake déning Selat Mola.

Pilo kang arupa bageyan saka Situs Warisan Donya UNESCO, karana dadi salah sijiné kawasan Taman Nasional Komodo bebarengan dèning Pulo Komodo, Pulo Padar lan Gili Motang.

Titik paling dhuwur ing pulo iki ana ing Gunung Ora, 670 m dpl.

Pulo kang dipanggoni dèning aneka rupa jinis kéwan kayata komodo, babi alas, kebo lan manuk . Pulo Rinca bisa ddi dolani kanthi piranti prau cilik saka Labuan Bajo ing Flores Kulon.

Sacara administratif, pulo iki kagolong ing wewengkon Kacamatan Komodo, Kabupatèn Manggarai Kulon, Propinsi Nusa Tenggara Wétan, Indonésia.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Rinca&oldid=1051541"