Pulo Komodo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pulo Komodo minangka pulo ingkang dados habitat aslinipun komodo mapan ing Nusa Tenggara. Pulo punika gadhah Taman Nasional Komodo ingkang dipunkelola déning pamaréntah kanggé ngrembakakaken kéwan komodo kala wau. Miturut letak administratif, pulo punika mlebet ing tlatah Kacamatan Komodo, Kabupatèn Manggarai Barat, Provinsi Nusa Tenggara Barat, Indonesia. Pulo Komodo punika mapan ing pojok kilén Provinsi Nusa Tenggara Timur, ingkang winatesan kaliyan Provinsi Nusa Tenggara Barat. Kéwan Komodo saged ngrembaka kanthi saé ing pulo punika. Ngantos wulan Agutus 2009, wonten udakawis 1300 komodo ing pulo punika. Pulo komodo ugi nyimpen manéka warni tanduran kados ta kayu sepang lan pohon nitak ini utawi sterculia oblongata.

Pulo Komodo ugi dipuntampi minangka Situs Warisan Dunia UNESCO, amargi mlebet wonten wewengkon Taman Nasional Komodo, kaliyan Pulo Rinca, Pulo Padar lan Gili Motang. Kajawi punika, pulo Komodo ugi dados kandidat tujuh keajaiban donya. Lan akiripun saged kapilih dados New 7 Wonders of Nature rikala dinten Rebo, 16 Mèi 2012