Kalong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Disambig variants icon.svg
Kalong
Kalong kapauk (Pteropus vampyrus)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Chiroptera
Subordho: Megachiroptera
Famili: Pteropodidae
Génus: Pteropus
Erxleben, 1777
Spesies

Deleng sajeroning teks

Kalong Pteropus celaenicus

Kalong iku anggota bangsa lawa (Chiroptera) sing kagolong sajeroning familia Pteropodidae, siji-sijiné familia anggota subordo Megachiroptera. Tembaung "kalong" kerep dipigunakake kanggo ngganti tembung lawa sajeroning pacelathon sadina-dina, sanadyan kanthi ilmiah bab iki ora trep, amarga ora kabèh lawa iku kalong. Kalong iku kéwan herbivora, lan mung mangan woh-wohan utawa ngisep nektar saka kembang.