Kabupatèn Bulèlèng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Bulèlèng
100px
Lambang Kabupatèn Bulèlèng
Motto: "Singa Ambaraja"
Péta Buleleng ing Bali
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Singaraja
Bupati: Putu Bagiada
Wakil Bupati: --
Jembar
 - Total:

1.365,88 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

9 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 577.644 jiwa (1999)
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: Wong Bali
Agama: Hindu
Basa: Basa Bali lan Basa Indonesia

Kabupatèn Bulèlèng iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Bali, lokasiné ing sisih lor pulo Bali, kutha Singaraja iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 1.365,88 km² utawa --- hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

80 03’ 40” - 80 23’ 00" Lintang kidul lan 1140 25’ 55”- 1150 27’ 28’’ Bujur wetan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bulèlèng katata jroning 9 kacamatan, 19 kalurahan lan 127 désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Bulèlèng ya iku:

  1. Kacamatan Gerokgak
  2. Kacamatan Seririt
  3. Kacamatan Busungbiu
  4. Kacamatan Banjar
  5. Kacamatan Bulèlèng
  6. Kacamatan Sukasada
  7. Kacamatan Sawan
  8. Kacamatan Kubutambahan
  9. Kacamatan Tejakula

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Bali menyang: Provinsi Bali