Kutha Denpasar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Kutha Denpasar (Aksara Bali : ᬤᬾᬦ᭄ᬧᬲᬃ) inggih punika salah sawijining kutha lan kutha krajaning provinsi Bali. jembar wewengkon kutha iki ± 127,78 kilometer pasagi. Denpasar yaiku kutha paling gedhe ing Kapuloan Nusa Tenggara lan uga kutha paling gedhe urut kaloro ing Indonesia Wétan sakwisé Kutha Makassar.

Kutha Denpasar
Lambang Kota Denpasar.jpg
Lambang Kutha Denpasar
Sesanti: "Purradhipa Bhara Bhavana"
Genahe Denpasar ing Bali
Dina Dadi: ...
Walikutha: I.B.Rai Dharmawijaya Mantra, SE., MSi.
Wakil walikutha: I.G.N.Jaya Negara
Jembar
 -Total:

127,78 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

4 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-930.600
+/7.282,82/km²
Suku bangsa: Wong Bali, wong Jawa
Agama: Hindhu, Protèstan, Katulik, Islam lan Buda
Basa: Basa Bali lan Basa Indonésia

Géografi[besut | besut sumber]

8°39′ Lintang kidul 115°13′ Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kutha Denpasar katata sajeroning 4 kacamatan, 16 kalurahan lan 27 désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha iki yaiku:

  1. Kacamatan Denpasar Lor
  2. Kacamatan Denpasar Kidul
  3. Kacamatan Denpasar Kulon
  4. Kacamatan Denpasar Wétan

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Bali menyang: Provinsi Bali