Kabupatèn Badung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Badung
Lambang Badung.JPG
Lambang Badung
Motto: "Sura Dharma Raksaka"
Péta Badung ing Bali
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Mengwi
Bupati: A. A. Gde Agung
Wakil Bupati: Ketut Sudikerta
Jembar
 - Total:

418,52 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

6 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- ---
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: Wong Bali
Agama: Hindu
Basa: Basa Bali lan Basa Indonésia

Kabupatèn Badung iku kabupatèn ing Propinsi Bali, lokasiné ing tengah-tengah pulo Bali, kutha Mengwi iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 418,52 km² utawa --- hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

08o14'17" - 08o50'57" Lintang kidul lan 115o05'02" - 115o15' 09" Bujur wétan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Badung katata jroning 6 kacamatan, 16 kalurahan lan 45 désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Badung ya iku:

  1. Kacamatan Petang
  2. Kacamatan Mengwi
  3. Kacamatan Abiansemal
  4. Kacamatan Kuta
  5. Kacamatan Kuta Utara
  6. Kacamatan Kuta Selatan

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Bali menyang: Propinsi Bali Cithakan:Kabupatèn Badung Cithakan:Propinsi Bali