Kabupatèn Tabanan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Tabanan
Lambang Tabanan.JPG
Lambang Tabanan
Sesanti: "Sadhu Mawang Anuraga"
Péta Tabanan ing Bali
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Tabanan
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

839,33 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

10 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 386.850 jiwa (2000)
+/- 453 jiwa/km²
Suku bangsa: Wong Bali
Agama: Hindhu
Basa: Basa Bali lan Basa Indonésia

Kabupatèn Tabanan iku kabupatèn ing Provinsi Bali, pernahé ing sisih kidul pulo Bali, kutha Tabanan iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 839,33 km² utawa --- hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

80,14'30" - 80,30'70 Lintang kidul 114054'52" - 115012'57" Bujur wétan

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Tabanan katata sajeroning 10 kacamatan, 117 désa lan kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Tabanan ya iku:

  1. Kacamatan Kadhiri
  2. Kacamatan Marga
  3. Kacamatan Baturiti
  4. Kacamatan Tabanan
  5. Kacamatan Kerambitan
  6. Kacamatan Selemadeg
  7. Kacamatan Selemadeg Kulon
  8. Kacamatan Selemadeg Wétan
  9. Kacamatan Pupuan
  10. Kacamatan Penebel

Pranala njaba[besut | besut sumber]