Kabupatèn Tabanan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Kabupatèn Tabanan
Lambang Tabanan.JPG
Lambang Tabanan
Motto: "Sadhu Mawang Anuraga"
Péta Tabanan ing Bali
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Tabanan
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

839,33 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

10 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 386.850 jiwa (2000)
+/- 453 jiwa/km²
Suku bangsa: Wong Bali
Agama: Hindu
Basa: Basa Bali lan Basa Indonésia

Kabupatèn Tabanan iku kabupatèn ing Propinsi Bali, lokasiné ing sisih kidul pulo Bali, kutha Tabanan iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 839,33 km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | besut sumber]

80,14'30" - 80,30'70 Lintang kidul 114054'52" - 115012'57" Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | besut sumber]

Kabupatèn Tabanan katata jroning 10 kacamatan, 117 désa lan kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Tabanan ya iku:

  1. Kacamatan Kediri
  2. Kacamatan Marga
  3. Kacamatan Baturiti
  4. Kacamatan Tabanan
  5. Kacamatan Kerambitan
  6. Kacamatan Selemadeg
  7. Kacamatan Selemadeg Kulon
  8. Kacamatan Selemadeg Wetan
  9. Kacamatan Pupuan
  10. Kacamatan Penebel

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]

Bali menyang: Propinsi Bali

Cithakan:Propinsi Bali