Kabupatèn Jembrana

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kabupatèn Jembrana
Lambang Jembrana.jpg
Lambang Jembrana
Motto: "---"
Péta Jembrana ing Bali
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Nagara
Bupati: I Gede Winasa
Wakil Bupati: I Putu Arta
Jembar
 - Total:

841,80 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

4 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 220.000 jiwa
+/- --- jiwa/km²
Suku bangsa: Wong Bali
Agama: Hindu
Basa: Basa Bali lan Basa Indonésia

Kabupatèn Jembrana iku kabupatèn ing Propinsi Bali, lokasiné ing sisih kulon pulo Bali, kutha Nagara iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 841,80 km² utawa 36.800 hektar.

Geografis[besut | besut sumber]

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Jembrana ketata saking 4 kacamatan, --- kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Jembrana ya iku:

  1. Kacamatan Melaya
  2. Kacamatan Mendoyo
  3. Kacamatan Pekutatan
  4. Kacamatan Nagara
  5. Kacamatan Jembrana

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Bali menyang: Propinsi Bali

 
Kabupatèn Jembrana, Bali
Lambang Jembrana.jpg

Kecamatan: Melaya | Mendoyo | Pekutatan | Negara | Jembrana

Cithakan:Propinsi Bali