Bali

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Pulo Bali)
Disambig variants icon.svg
Bali
85px|Lambang
Lambang
Sesanti: "Bali Dwipa Jaya"
(Bahasa Kawi: "Pulau Bali Jaya")
Dina dadi 14 Agustus 1959 (hari jadi)
Tlatah
 - Gunggung ambané 5636,66 km2
Cacah jiwa
 - Gunggung 3891428
Pamaréntahan
 - Gubernur I Made Mangku Pastika
 - Wagub A.A. Ngurah Puspayoga
 - Kutha 1
APBD
 - DAU Rp. 792.365.876.000.-
Démografi
 - Étnis Bali (89%), Jawa (7%), Baliaga (1%), Madura (1%)[1]
 - Agama Hindu (92,3%), Islam (5,7%), Lainnya (2%)
 - Basa Bahasa Bali, Bahasa Indonésia, Bahasa Jawa, Bahasa Sasak, Bahasa Madura dan lain-lain
Lagu dhaèrah Bali Jagaddhita
Situs wèb www.baliprov.go.id

Pulo Bali iku dadi salah sijining ancas plesiran ing Indonésia lan donya. Pulo iki uga diarani Pulo Dewata.

Géografi[besut | besut sumber]

Pulo Bali iku pérangan kepuloan Nusatenggara utawa kepuloan Sunda cilik. Dawa pulo iki 153 km lan jembar 112 km, saking pulo Jawa jarake ± 3,2 km. Posisi géografis pulo iki ing 8°25′23″ Lintang kidul lan 115°14′55″ Lintang wétan. Pulo Bali uga kondhang kanthi jeneng Pulo Dewata.

Plesiran[besut | besut sumber]

Plesiran Alam[besut | besut sumber]

Plesiran Budaya[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

  • ^ Indonésia's Population: Ethnicity and Religion in a Changing Political Landscape. Institute of Southeast Asian Studies. 2004.