Kabupatèn Karangasem

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kabupatèn Karangasem
Lambang Karangasem.jpg
Lambang Karangasem
Motto: "---"
Péta Karangasem ing Bali
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Amlapura
Bupati: I Wayan Geredeg
Wakil Bupati: I Gusti Lanang Rai
Jembar
 - Total:

839,54 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

8 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 384.208 jiwa (2004)
+/- 4.458 jiwa/km²
Suku bangsa: Wong Bali
Agama: Hindu
Basa: Basa Bali lan Basa Indonésia

Kabupatèn Karangasem iku kabupatèn ing Propinsi Bali, lokasiné ing sisih wétan pulo Bali, kutha Amlapura iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 839,54 km² utawa --- hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

8°00'00" - 8°41'37,8" Lintang kidul lan 115°35'9,8" - 115°54'8,9" Bujur wetan

Pemerentahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Karangasem katata jroning 8 kacamatan, 3 kalurahan lan 68 désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Karangasem ya iku:

  1. Kacamatan Kubu
  2. Kacamatan Rendang
  3. Kacamatan Abang
  4. Kacamatan Sidemen
  5. Kacamatan Selat
  6. Kacamatan Bebandem
  7. Kacamatan Karangasem
  8. Kacamatan Manggis

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Bali menyang: Propinsi Bali Cithakan:Kabupatèn Karangasem Cithakan:Propinsi Bali