6 Maret

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

6 Maret punika dinten ingkang kaping 65 utawi 66 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius.

  • Tanggal 6 Maret 2010 dhawah dinten Setu Pon, 20 Mulud 1943 Dal, Kurup Asapon (1936-2052 M), Windu Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Taun Dal, Lambang Taun Sukra Mangkara (Urang), Kumarané rupa Mina Wranggas. Paarasan Lamapahipun toya, Pancasuda Seganten Wasésa, Kamarokam Nuju Pati. Watak Sasi Anggara Kasih (sasi punika baoten gadhah dinten Selasa Kliwon), Watak Dinten, Naasing Tanggal (Tumuruning Sapi Gumarang), Mangsa Kasanga (IX, Jita) 1 Maret-25 Maret, Wuku Sinta, Lintang Surtan, Padangon Tulus, Padéwan Rudra, Dinten Tumpak (Sabtu), Paringkelan Tunglé, Pasaran Pon, Lambang Dinten Antu.[1]
  • Tanggal 6 Maret 2011 dhawah dinten Ngaat Pon, 30 Mulud 1944 Bé, Kurup Asapon (1936-2052 M), Windu Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Tahun Bé, Lambang Taun Buda Mahésa (mahésa), Kumarané rupa Mina Lodan. Paarasan Aras Kembang, Pancasuda Bumi Kapetak, Kamarokam Kala Tinantang, Watak Sasi Sasi Rahayu, Watak Dinten Dinten Rahayu, Mangsa Kasanga (IX, Jita) 1 Maret-25 Maret, Wuku Prangbakat, Lintang Kuda, Padangon Gigis, Padéwan Éndra, Dinten Dité (Minggu), Paringkelan Mawulu, Pasaran Pon, Lambang Dinten Sada.[2].

Kadadosan Wigatos[besut | besut sumber]

Wiyosan[besut | besut sumber]

Séda[besut | besut sumber]

Dentist Day internasional[besut | besut sumber]

Taunan, Dentist Day saiki dirayakake ing 6 Maret ing meh kabèh negara-negara maju ing jagad iki. Tujuan kanggo dhokter internasional kanggo narik ati yaiku narik kawigatene manungsa kanggo kondhisi untune lan menehi semangat kanggo mriksa pamrentahan kanthi rutin.[3]

Riyaya[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Kalèndher Jawi ing Bausastra.com
  2. Bausastra.com
  3. "Dhaptar preinan tanggal 6 Maret".

Uga delengen[besut | besut sumber]

5 Maret-6 Maret-7 Maret