Selasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Déwa Týr ing mitologi Nordik, kang padha karo Déwa Mars ing mitologi Romawi.

Selasa, iku dina katelu ing kalèndher Jawa (Saptawara), sawisé Senèn lan sadurungé Rebo. Jeneng Selasa iku asal saka basa Arab Tsalastaa kang tegesé telu. Jeneng liyané ya iku Anggara asal aka basa Sangskreta kang tegesé Mars, mèmper karo pangertèn jroning basa-basa ing Éropah. Ing basa Latin, dina iki diarani Martis dies kang tegesé "Dina Mars". Ing basa-basa Roman, kajaba basa Portugis, jeneng dina iki mèmper karo jeneng basa Latin ya iku: mardi ing basa Prancis, martes ing basa Spanyol, martedì ign basa Italia, dimarts ing basa Catalan, lan marţi ing basa Romania.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]