Rebo

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Rebo iku dina kapapat jroning kalèndher Jawa, sawisé Selasa lan sadurungé Kemis. Jeneng Rebo dijupuk saka basa Arab Arba'a kang tegesé papat. Jeneng liya kanggo dina iki ya iku Budha, kang dijupuk saka basa Sangskreta kang tegesé Mèrkurius, mèmper pangertèn jroning basa-basa ing Éropah. Ing basa-basa Roman jeneng iki asalé saka jeneng déwa Romawi Mercury: mercredi (basa Prancis), mercoledì (basa Italia), miércoles (basa Spanyol), miercuri (basa Romania), dimecres (basa Catalan), lan dies Mercurii (basa Latin). Jroning basa India jeneng dina Rebo iku Buddhavar, kang asalé saka jeneng Mercury ing basa Vedic: Buddha. Buddha uga dipigunakaké ing basa Urdu. Kanggo ngarani dina Rebo iki Rusia ora nganggo jeneng pagan nanging nganggo jeneng: sredá, kang tegesé "tengah", mèmper karo jeneng basa Jerman Mittwoch. Déné ing basa Portugis jenengé quarta-feira, kang tegesé dina kapapat.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Rebo ing Wikimedia Commons.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rebo&oldid=1063374"