Pahing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Pahing utawa Paing iku jeneng dina pasaran utawa karan uga pancawara, yaiku pétungan mangsa kang suwéné limang dina lan dianggo sajeroning budaya Jawa lan Bali. Dina pasaran Pahing iki neptuné ana 9, naga dina ana ing kidul lan wateké mèlikan.[1]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Upacara Pengantin Jawa, anggitan Dr. Purwadi, M.Hum lan Dra. Enis Niken H., M.Hum., terbitan Panji Pustaka Yogyakarta, taun 2007. ISBN 979-25-2725-9.

Pranala njaba[besut | besut sumber]