Kliwon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kliwon iku jeneng dina pasaran utawa karan uga pancawara, ya iku pétungan mangsa kang suwéné limang dina lan dianggo sajeroning budaya Jawa lan Bali. Dina pasaran Kliwon iki neptuné ana 8, naga dina ana ing tengah lan wateké micara.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Upacara Pengantin Jawa, anggitan Dr. Purwadi, M.Hum lan Dra. Enis Niken H., M.Hum., terbitan Panji Pustaka Yogyakarta, taun 2007. ISBN 979-25-2725-9.

Pranala njaba[besut | besut sumber]