Setu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gambar Saturnus, Caravaggio, abad angka 16

Setu (pocapan Basa Indonésia: Sabtu), iku dina kapitu sajeroning kalèndher Jawa, sawisé Jemuwah lan sadurungé Ngaat. Jeneng Setu asalé saka basa Ibrani, sabbat (שבת) kang tegesé "dhèwèké mandheg".

Jeneng liya kanggo Setu yaiku Saniscara, kang dijupuk saka basa Sangskreta kang tegesé Saturnus, mèmper karo pangertèn sajeroning sawatara basa-basa ing Éropah.

Kajaba iku uga ana jeneng liya manèh kang asalé saka basa Jawa yaiku tumpek. Ing Bali tumpek iku tegesé dina Setu kliwon.

Dina Setu minangka dina libur, lan dina kanggo ngibadah kanggoné umat Yahudi.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]