Setu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Gambar Saturnus, Caravaggio, abad ka-16

Setu (pocapan Basa Indonésia: Sabtu), iku dina kapitu jroning kalèndher Jawa, sawisé Jemuwah lan sadurungé Ngaat. Jeneng Setu asalé saka basa Ibrani, sabbat (שבת) kang tegesé "dhèwèké mandheg".

Jeneng liya kanggo Setu ya iku Saniscara, kang dijupuk saka basa Sangskreta kang tegesé Saturnus, mèmper karo pangertèn jroning sawetara basa-basa ing Éropah.

Saliyané iku uga ana jeneng liya manèh kang asalé saka basa Jawa ya iku tumpek. Ing Bali tumpek iku tegesé dina Setu kliwon.

Dina Setu minangka dina libur, lan dina kanggo ibadah kanggoné umat Yahudi.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Setu ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Setu&oldid=992992"