Saturnus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Saturnus
Disambig.svg

Saturnus iku planet nomer enem ing tata surya dhewek uga kadang diarani planet sing nganggo cincin. Periode evolusi planet iki ± 29,46 taun. Saben 378 dina, Bumi, Saturnus, lan srengenge ana ing siji garis lurus. Periode rotasi planet iki ± 10 jam 14 menit.

Saturnus ketata saking gas lan cairan. Inti Saturnus ketata saking batuan padat. Atmosfer Saturnus ketata saking gas amoniak lan metana.

Cincin Saturnus iku unik, ana ewunan cincin sing ngelilingi planet iki. Cincin-cincin iku ketata saking bongkahan-bongkahan es meteorit.

Saturnus duwé 18 satelit, sing paling gede ya iku Titan. Ukuran Titan luwih gede dibanding Merkurius. Satelit-satelit liyane antarane: Mimas, Enceladus, Tetis, Dione, Rhea, Hyperion, Pan, Atlas, Promentheus, Pandora, Ephiteus, Janus, Telesto, Calypso, Helena, Phoebe, lan Inpetus.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Saturnus&oldid=998251"