Uranus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Planet Uranus

Uranus utawa Oranus iku planit nomer 7 saking srengéngé. Jarak planit iki sekang srengéngé ± 2875 yuta km. Uranus duwé diameter ± 51.118 km lan duwé massa 14,54 ping massa Bumi. Periode rotasi planit iki 17,25 jam, periode evolusine 84 taun. Wujud planit iki mirib kaliyan Wulan, kelir lumahé ijo lan biru. Uranus duwé 18 satelit alami, antarané: Ariel, Umbriel, Miranda, Titania, lan Oberon.