Uranus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Planet Uranus

Uranus iku planet nomer 7 saking srengéngé. Jarak planet iki sekang srengéngé ± 2875 yuta km. Uranus duwé diameter ± 51.118 km lan duwé massa 14,54 ping massa Bumi. Periode rotasi planet iki 17,25 jam, periode evolusine 84 taun. Wujud planet iki mirip kaliyan Wulan, kelir permukaane ijo lan biru. Uranus duwé 18 satelit alami, antarane: Ariel, Umbriel, Miranda, Titania, lan Oberon.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Uranus&oldid=1096456"