Merkurius

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Planet Merkurius

Merkurius iku termasuk planet dalam tata surya sing paling cedak srengenge. Diameter Merkurius 40% lewih cilik dibanding Bumi, 40% lewih gede dibanding Bulan. Malahan ukurane lewih cilik dibanding bulan Jupiter, Ganymede juga bulan Saturnus, Titan.

Permukaan planet Merkurius lewih kurang padha kondisine kalih Bulan.



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Tata Surya
8planet.jpg
Planet: Merkurius | Venus | Bumi | Mars | Yupiter | Saturnus | Uranus | Neptunus
Planet cilik: Ceres | Pluto | Eris
Liyane: Srengéngé | Satelit | Asteroid | Komet | Sabuk kuiper | Awan oort

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Merkurius&oldid=804993"