Merkurius

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Planet Merkurius

Merkurius utawa Soma iku kalebu planit dalam tata surya sing paling cedhak srengéngé. Diameter Merkurius 40% lewih cilik katandhing Bumi, 40% lewih gedhé katandhing Bulan. Malahan ukurane lewih cilik katandhing bulan Jupiter, Ganymede juga bulan Saturnus, Titan.

Permukaan planit Merkurius lewih kurang padha kondisine kalih Bulan.