Sabuk Kuiper

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sabuk Kuiper

Sabuk Kuiper utawa basa Inggris Kuiper belt iku lapisan sing wujude kayata cakra sing anane ing sisi jaba (wewengkon bar) planet Neptunus. Sabuk Kuiper iki ketata saking yutan obyek-obyek angkasa sing ukurane cilik antarane Pluto, Quaoar, Sedna, Xena, lan liya-liyane. Obyek-obyek angkasa iku umum diarani Obyek trans-Neptunus ya iku obyek-obyek ing tata surya sing orbite utawa sebagian orbite ngeliwati orbit planet Neptunus, dadi sabuk kuiper lan Awan oort iku termasuk obyek trans-neptunus.

Kumpulan planet cilik iki uga ngubengi srengéngé.


Bali menyang:

Tata surya


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sabuk_Kuiper&oldid=1096469"