Sabuk Kuiper

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sabuk Kuiper

Sabuk Kuiper utawa basa Inggris Kuiper belt iku lapisan sing wujudé kaya ta cakra sing anané ing sisih jaba (wewengkon bar) planet Neptunus. Sabuk Kuiper iki ketata saking yutan obyek-obyek angkasa sing ukurane cilik antarané Pluto, Quaoar, Sedna, Xena, lan liya-liyané. Obyek-obyek angkasa iku umum diarani Obyek trans-Neptunus ya iku obyek-obyek ing tata surya sing orbite utawa sapérangan orbite ngeliwati orbit planet Neptunus, dadi sabuk kuiper lan Awan oort iku termasuk obyek trans-neptunus.

Kumpulan planet cilik iki uga ngubengi srengéngé.