Sabuk Kuiper

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sabuk Kuiper

Prakata[sunting | sunting sumber]

Sabuk Kuiper utawa basa Inggris Kuiper belt iku lapisan sing wujude kayata cakra sing anane ing sisi jaba (wilayah bar) planet Neptunus. Sabuk Kuiper iki ketata saking yutan obyek-obyek angkasa sing ukurane cilik antarane Pluto, Quaoar, Sedna, Xena, lan liya-liyane. Obyek-obyek angkasa iku umum diarani Obyek trans-Neptunus yaiku obyek-obyek ing tata surya sing orbite utawa sebagian orbite ngeliwati orbit planet Neptunus, dadi sabuk kuiper lan Awan oort iku termasuk obyek trans-neptunus.

Kumpulan planet cilik iki uga ngubengi srengenge.



Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.


Bali menyang:

Tata surya

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sabuk_Kuiper&oldid=805217"