Sabuk Kuiper

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sabuk Kuiper

Sabuk Kuiper utawa basa Inggris Kuiper belt iku lapisan sing wujudé kaya ta cakra sing anané ing sisih jaba (wewengkon bar) planit Neptunus. Sabuk Kuiper iki ketata saking yutan obyek-obyek akasa sing ukurane cilik antarané Pluto, Quaoar, Sedna, Xena, lan liya-liyané. Obyek-obyek akasa iku umum diarani Obyek trans-Neptunus ya iku obyek-obyek ing tata surya sing orbite utawa sapérangan orbite ngeliwati orbit planit Neptunus, dadi sabuk kuiper lan Awan oort iku kalebu obyek trans-neptunus.

Kumpulan planit cilik iki uga ngubengi srengéngé.