50000 Quaoar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Quaoar)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Quaoar bebarengan karo Eris, Pluto, Makemake, Haumea, Sedna, Orcus, Varuna, lan Bumi.

50000 Quaoar iku objèk trans-Neptunus binèr lan kandhidhat planit cilik sing ngorbit Srengéngé ing sabuk Kuiper. Dhèwèké tinemu nalika tanggal 4 Juni 2002 déning astronom Chad Trujillo lan Michael Brown ing California Institute of Technology, saka gambar kang dideleng nganggo Teleskop Oschin Samuel ing Observatorium Palomar.

Réferènsi[besut | besut sumber]