50000 Quaoar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Quaoar bebarengan karo Eris, Pluto, Makemake, Haumea, Sedna, Orcus, Varuna, lan Bumi.

50000 Quaoar iku objèk trans-Neptunus binèr lan kandhidhat planèt cilik sing ngorbit Srengéngé ing sabuk Kuiper. Dhèwèké ditemokaké nalika tanggal 4 Juni 2002 déning astronom Chad Trujillo lan Michael Brown ing California Institute of Technology, saka gambar kang dideleng nganggo Teleskop Oschin Samuel ing Observatorium Palomar.

Réferènsi[besut | besut sumber]