Wagé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Wagé iku jeneng dina pasaran utawa disebut uga pancawara, ya iku pétungan mangsa kang suwéné limang dina lan dianggo sajeroning budaya Jawa lan Bali. Dina pasaran Wagé iki neptuné ana 4, naga dina ana ing Lor lan wateké kedher.[1]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Upacara Pengantin Jawa, anggitan Dr. Purwadi, M.Hum lan Dra. Enis Niken H., M.Hum., terbitan Panji Pustaka Yogyakarta, taun 2007. ISBN 979-25-2725-9.

Pranala njaba[besut | besut sumber]