Kemis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Kemis iku dina kalima jroning kalèndher Jawa, sawisé Rebo lan sadurungé Jemuwah. Jeneng kemis dijupuk saka basa Arab khamsa, kang tegesé lima.

Jeneng liya kanggo dina Kemis iki ya iku Wrehaspati, Wrespati utawa Respati kang dijupuk saka basa Sangskreta kang tegesé Yupitèr, mèmper karo pangertèn jroning basa-basa ing Éropah.

Delengen uga[sunting | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kemis ing Wikimedia Commons.

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kemis&oldid=965062"