Jumuwah

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Jemuwah)
Salat Jemuwah ing Univèrsitas Tèknologi Malaysia.

Jemuwah (asring uga disebut Jumuwah, Jumaah, Jum'at, utawa Jumat), iku dina kaenem jroning kalèndher Jawa, sawisé Kemis lan sadurungé Setu. Jeneng Jemuwah dijupuk saka basa Arab kang tegesé ramé. Ing dina iki umat muslim ramé-ramé ngayahi salat jamaah bebarengan ing mesjid minangka gantiné salat luhur.

Jeneng liya kanggo dina Jemuwah ya iku Sukra, kang dijupuk saka basa Sangskreta kang tegesé Venus, mèmper karo pangertèn jroning basa-basa ing Éropah.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Jumuwah ing Wikimedia Commons.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jumuwah&oldid=1063368"