Jumuwah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Salat Jemuwah ing Univèrsitas Tèknologi Malaysia.

Jemuwah (asring uga karan Jumuwah, Jumaah, Jum'at, utawa Jumat), iku dina kaenem sajeroning kalèndher Jawa, sawisé Kemis lan sadurungé Setu. Jeneng Jemuwah dijupuk saka basa Arab kang tegesé ramé. Ing dina iki umat muslim ramé-ramé ngayahi salat jamaah bebarengan ing masjid minangka gantiné salat luhur.

Jeneng liya kanggo dina Jemuwah ya iku Sukra, kang dijupuk saka basa Sangskreta kang tegesé Venus, mèmper karo pangertèn sajeroning basa-basa ing Éropah.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]