Senèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Senen iku dina kaping pindho ing pananggalan umum, sawisé Minggu, sadurungé Slasa. Tembung senen (senin-Basa Indonésia) dijupuk saka basa Arab Isnain kang maknanè loro.

Ing basa Kawi, Senèn karan Soma kang dijupuk saka basa Sansekerta. Lumrahé dina Senèn asring dienggo dina pisanan sawisé liburan sapeken sapisan.

Uga delengen[besut | besut sumber]