Senèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Senen iku dina kaping pindho ing pananggalan umum, sawisé Minggu, sadurungé Slasa. Tembung senen (senin-Basa Indonésia) dijupuk saka basa Arab Isnain sing maknanè loro.

Ing basa Kawi, Senèn disebut Soma kang dijupuk saka basa Sansekerta. Lumrahé dina Senèn asring dienggo dina pisanan sawisé liburan sapeken sepisan.

Uga delengen[besut | besut sumber]