Soma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Soma iku jeneng liyané Senen, dina sawisé Raditya (Ngaat), lan sadurungé Selasa (Anggara). Ing basa Jawa Kuna, sebutan Soma dianggo ing pananggalan saptawara.

Tembung Soma dijupuk saka siji paraga ing carita Babad Tanah Jawa kang nyritaake Prabu Watugunung. Dewi Soma iku garwane Watugunung.

Ing basa Sangskreta, Soma iku tegesé rembulan, iki selaras karo jeneng kang asring dienggo ing Éropah, upamane Monday (dina rembulan).

Uga delengen[besut | besut sumber]