Anggara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Anggara iku jeneng liyané Slasa, dina sabubaré Senen (Soma). Ing basa Jawa Kuna, sebutan Anggara dienggo ing pananggalan saptawara.

Tembung Anggara dijupuk saka siji paraga ing carita Babad Tanah Jawa kang nyritaake Prabu Watugunung. Raden Anggara iku putrane Watugunung karo Dewi Soma.

Uga delengen[besut | besut sumber]