Ferdinand Magellan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ferdinand Magellan
Ferdinand Magellan.jpg
Lair Fernão de Magalhães
1480
Sabrosa, Trás-os-Montes e Alto Douro, Karajan Portugal
Pati April 27, 1521 (yuswa 40–41)
Karajan Mactan
(saiki Kutha Lapu-Lapu, Pilipina)
Bangsa Portugal
Kondhang awit Mimpin ekspedisi mubengi donya pertama.
Tandha tangan
Magellan Signature.svg

Ferdinand Magellan 1480-1521, punika satunggiling panjlajah kaliyan palayar saking negari Portugal. Naminipun ing basa Portugal Fernão de Magalhães. Piyambakipun nyambut damel kanggé praja Spanyol. Lajeng piyambakipun nyobi manglayar dados nahkoda gangsal baita dhumateng ing Asia manglangkungi Donya Anyar, langkung selat ingkang sapunika dipunwastani Selat Magellan (1520). Baita-baitanipun saged dhateng ing Filipina ing 1521. Wonten riku piyambakipun dipunpejahi déning tiyang Filipina.

Nanging salah satunggiling baitanipun saged wangsul dhateng ing Spanyol ing 1522, awit punika dados ingkang kapisan saged mubengi jagad donya.

Cathetan[besut | besut sumber]

Réferénsi[besut | besut sumber]

Sumber online[besut | besut sumber]

Wacan luwih lanjut[besut | besut sumber]

Sumber primèr[besut | besut sumber]

Sumber sèkundèr[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.