Ferdinand Magellan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ferdinand Magellan 1480-1521, punika satunggiling panjlajah kaliyan palayar saking negari Portugal. Naminipun ing basa Portugal Fernão de Magalhães. Piyambakipun nyambut damel kanggé praja Spanyol. Lajeng piyambakipun nyobi manglayar dados nahkoda gangsal baita dhumateng ing Asia manglangkungi Donya Anyar, langkung selat ingkang sapunika dipunwastani Selat Magellan (1520). Baita-baitanipun saged dhateng ing Filipina ing 1521. Wonten riku piyambakipun dipunpejahi déning tiyang Filipina.

Nanging salah satunggiling baitanipun saged wangsul dhateng ing Spanyol ing 1522, awit punika dados ingkang kapisan saged mubengi jagad donya.



Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.