Pilipina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Pilipina iku nagara ing Asia Kidul-Wétan. Kutha krajan nagara iki ya iku Manila. Nagara iki nduwé padunung 100,981,437 jiwa lan jembaré ana 343,448 km2.[1]

Ing sisih lor nagara iki wewatesan karo Taiwan, Républik China lan ing sisih kidul karo Malaysia lan Indonésia.

Mayoritas padunung Pilipina iku Kristen lan mligi Katulik. Nanging uga akèh wong Muslim ing Mindanao.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ "Which Are the Island Countries of Asia?" (ing basa Inggris). Dijupuk 20 Juni 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]