Gunung Kawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Kawi
Èlevasi 2,551 metres (8,369 ft)

Gunung Kawi ya iku sawijiné gunung geni kang ana ing Jawa Wétan, Indonésia, ana ing jèjèré Gunung Butak.[1] Nanging nganti saiki durung ana cathetan kang nerangaké yèn gunung kawi iku njeblug utawa mbledhos.[1] Gunung Kawi mapan ana ing sisih kulon kutha Malang, gunang kawi uga obyek wisata kang pasisirs diparani nalika dolan ning Jawa wétan, amarga uniké gunung iku.[1] Gunung iki duwé dhuwur 2,551 mèter, obyek wisata iki luwih pasisirs dijenengi dadi "kutho ing gunung".[1] Ing kéné para wisatawan ora bakal ngrasakaké sepi kaya ing gunung liyané, nanging ing kéné bakal disogati pamandangan alam kang mirip kaya ing nagari tiongkok nalika jaman biyèn.[1] Saliyané dadi papan wisata, Gunung Kawi uga dipercaya dadi papan sarana pasugihan.[2]

Ing sadawané dalan ing gunung kawi, bakal tinemu yasan-yasan arsitèktur khas Tiongkok, ing kana ana kuil/klenteng panggon kanggo sembahyang aliran Kong Hu Cu.[2] Lumrahé wong-wong Tionghoa mara ing kana ing dina-dina mirunggan kanggo ritual keagamaan kaya ta njaluk kaselametan, giam si, ci suak lan sapanunggalané, nanging uga akèh kang mung klèncèr.[2] Ing kana uga akèh panginepan utawa hotèl, losmen, lan omah-omah para warga kang bisa diséwa kanggo nginep.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e Gunung Kawi(27 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d Gunung Kawi(27 Agustus 2011)