Istana Djoen Eng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Istana Djoen Eng.

Istana Djoen Eng awujud bangunan ing Salatiga duwèké pengusaha Taiwan Kwik Djoeng Eng kang disita Javaassche Bank nalika krisis ekonomi taun 1930 kang nyebabaké Kwik Djoeng Eng bangkrut.[1] Ing sasi April 1940 bangunan kasebut ditawakaké Javaasche Bank kanthi rega murah, ing Mei 1940 bangunan kasebut didadèkaké pakunjaran. Ing taun 1942, tentara Jepang ndadèkaké bangunan kasebut kamp interniran. Ing taun 1945, bangunan kasebut digunakaké minangka markas polisi lan tentara Indonésia pirang-pirang sasi. Wiwit taun 1946 nganti 1949, gedhung kasebut digunakaké minangka barak Walanda.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Archive copy". Diarsip saka sing asli ing 2019-04-10. Dibukak ing 2019-10-22.{{cite web}}: CS1 maint: archived copy as title (link)
  2. https://books.google.co.id/books/about/Salatiga.html?id=xpAMAQAAMAAJ&redir_esc=y