Pulisi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mobil pulisi lalu lintas

Pulisi iku sawijining pranata umum sipil sing ngatur tata tertib (orde) lan hukum. Pulisi ing lingkungan pengadilan nduwèni tugas minangka penyidik. Jroning ngayahi tugas pulisi golèk katrangan-katrangan saka manéka sumber dan seksi.

Ing Indonésia uga ditepungi anané Pulisi Pamong Praja, satuan iki dipimpin Mantri Pulisi Pamong Praja (MP PP) setingkat sangisoré Camat (Asisten Wedana biyèn). MP PP ing jaman biyèn tanggung-jawab marang Wedana. Pulisi dikenal uga kanthi istilah Polis Diraja ing Malaysia lan Brunei Darussalam.

Istilah pulisi asal saka basa Walanda politie sing njupuk saka basa Latin politia asal saka tembung Yunani politeia sing maknané warga kutha utawa pamaréntahan kutha.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulisi&oldid=869114"